Начало | Фитнес уреди | Mебели Ритони Дизайн - адреси и контакти |
КОЛЕКЦИИ
 


Съвети при покупка

Как да изберем климатик?


 Един от най-важните съвети, който мога да ви дам е да не пестите пари когато си купувате климатик,защото в повечето случай се оказва ,че евтината покупка излиза скъпа.

Най-напред се запознайте с квадратурата на стаята, в която искате да сложите климатик и в магазина кажете на консултанта за да ви насочи към точния климатик.

Най-добрите производители на климатици си остават японците. Цените са им драстично по-високи от тези на китайските им събратя, но качеството е без коментар.

Най-важните неща, който трябва да гледате, когато купувате климатик:

1. Най-напред се уверете, че климатика е инверторен.

2. Запознайте се с това при какви температури работи, защото повечето китайски климатици под -10 градуса отказват да работят.

3. Вижте коефицента на преобразуване (СОР) - добрите климатици можете да познаете точно по този коефицент -  ако климатика е под 4.00 СОР, то първо няма да е икономичен, второ няма достатъчно мощност, но имайте в предвид колкото е по-голям един климатик толкова повече му пада COP-a.

4. Запознайте се с параметрите на излъчвания шум - добрите климатици работят до 30db шумоотдаване.

5. Ако купувате климатик втора употреба изберете такъв с оригинално дистанционно, защото с универсално не можете да използвате всички функции на климатика.

 

обобщение: Климатика трябва да бъде една дългогодишна инвестиция за това не правете компромис, заложете на Японски климатик като имате в предвид ,че каквато и марка да вземете няма да сбъркате.



Как да си изберем подходящ телевизор?

Големина
Има математически методи, чрез които се изчислява, големината на телевизора спрямо големината на помещението. Например, ако телевизора е прекалено голям и седите прекалено близо до него, то вие ще виждате всички несъвършенства на картината и това ще ви дразни. Така че преди да отидете до магазина, уточнете големината на телевизора (21,32, 42 или 50 инча). Това най-лесно става като изрежете картонени правоъгълници със съответната големина и ги поставите на предвиденото място. Така вече може да прецените, от какво точно се нуждаете.

Качество
В момента хит в индустрията е HDTV (High Definition телевизия). Много хора си мислят, че сигналът, който приемат на HD телевизора си е High Definition. Но това съвсем не е така. Затова нека на кратко да обясним, какво всъщност е HD. Когато телевизиите излъчват такъв сигнал, качеството на картината и звука се повишава многократно. Но за да се приеме този сигнал ви трябва телевизор, който да има HD тунер и необходимите ресурси, за да възпроизведе сигнала.

Понякога да направиш правилния избор никак не е лесно, дори и когато става дума за покупката на телевизор. Но с малко повече информация, задачата се улеснява многократно. Така че преди да направите и най-малката покупка, първо се уверете, че тя наистина си засужава средствата, които ще вложите.

Цена
Ако искате да си купите телевизор с добро качество и прилична големина, трябва да си подготвите повечко пари, но пък за сметка на това ще сте сигурни, че поне следващите десет години няма да има нужда да го сменяте. Уверете се, че новият ви телевизор може да разкодира цифрова телевизия, защото след 2009 г. всички телевизии ще излъчват предаванията си чрез цифров сигнал.

Ако все пак сте решили да похарчите по-малко пари, ето няколко съвета:

Ако сте студент или работите и очаквате след време доходите ви да се покачат, купете си малъл LCD (плазмен) телевизор и след време, когато имате възможност да го смените, можете да сложите стария в кухнята или спалнята.

Има и друг вариант. Купете си по-голям LCD монитор, който можете да използвате, както като монитор за компютъра ви, така и като телевизор.

Ако искате да си купите телевизор от вече познатите ни, то той задължително трябва да е HD (High Definition), тоест да може да приеме цифров сигнал. Плоските екрани са готини, но стандартните телевизори също имат своите предимства. Когато гледаме LCD мониторите в магазините, картината е перфектна. Истината е, че в домашни условия е доста трудно да се настрои толкова добре и понякога, например нощните сцени от някой филм, се възпроизвеждат в сиво, а не черно както попринцип би трябвало да бъде.



Как да избера преносим компютър?

Когато пристъпите към избор на преносим компютър уточнете няколко неща предварително:

1.За какво ще се използва най-често преносимия компютър – дали ще се ползва за основна работа или само за спомагателна работа в движение.
2.Ще се носи ли често – дали да се спрете на по-лек модел или стандартен лаптоп с тегло около 3 кг Ви удовлетворява.
3.Какви приложения ще работят на този компютър – игри, CAD/CAM или само офис приложения и интернет.
4.Необходим ли Ви е дълъг живот на батерията - ако искате по-дълъг живот се ориентирайте към по-голяма батерия или по-малък модел.
5.Каква матрица бихте желали да имате - имайте в предвид, че по-голямата матрица дава и по-голяма консумация и по-малък живот на батерията.
6.Каква видео карта бихте желали да имате – дали трябва да могат да се играят най-съвременните игри или ще използвате само офис приложения.
7.Какви възможности за разширение ще ползвате най-често – ще желаете ли изход към телевизор или цифрова камера, безжична връзка или bluethoot.
8.Какви гаранции предлага производителя и какъв сервиз осигурява - имайте предвид, че най-често сервиза няма да се осигури от производителя, а от негов оторизиран сервиз, което е много важно за бързината за отстраняване на проблемите.





Как да изберем хладилник?

Едно от най-важните неща, които трябва да проверите при избора на хладилник е неговият размер. Добре е предварително да знаете какво е пространството в кухнята, което сте определили за хладилник, защото може да се окаже, че харесаният и закупен уред не може да се побере там.

Не на последно място - ниската цена не трябва да бъде водещият критерий за преценка, а по-скоро енергийният клас, т.е. степента на икономичност.




Как да изберем Ютия?

Едно от най-важните неща при избора на ютия е покритието на плочата й. От това зависи лекотата на работа с нея.
Други важни критерии са мощността и парата. Те допълнително облекчават гладенето, особено на "трудни" материи.
Добре е да попитате дали дадения модел разполага с иновации като: антикапкова система, антиваровикова система, автоматично изключване, йонизирана пара и т.н. Гамата съдържа туристически (компактни), стандартни, модели с парни генератори и др.






Как да изберем Кафемашина?

Ако сте решили да купувате кафемашина, най-важно е първо да прецените каква да е тя: за еспресо (стандартна, автомат или професионална), за шварц (стандартна или с налягане 3-4 бара), има и комбинирани модели.

Еспресо машините правят най-силното кафе. Техните цени варират от 100 до 500 лв.
Най-важните критерии за избор на такава машина са:
- налягане - минимум 15 бара;
- крема диск - за по-плътно кафе с по-богат каймак;
- пара, топла вода и др.
За допълнителна екстра се смята приставката за капсуловано кафе и такава за затопляне на чаши.
За по-взискателните клиенти предлагаме кафеавтомати, които са на принципа на кафемашините, но се зареждат предварително и пестят вашето време и усилия.
Допълнителни екстри са: дисплей, система за регулиране силата на кафето и степента на смилането му,
затопляне на чаши, приставка за кафе латте и капучино и др.
Техните цени варират от 700 до 2000+ лв.

Шварц машините са за почитателите на по-слабото кафе.
При тях изборът е между такива с налягане и без.
Допълнителни екстри: таймер за включване и изключване, подгряваща плоча, система за регулиране силата на кафето и др.

Професионалните машини са предназначени за заведения - с една или две групи, с централно водоподаване.

Богатата гама кафемашини предлага огромен избор на модели за всеки ценител на кафето.